IT-café om parkering via mobilen

Att parkera idag utan sin mobiltelefon har väl alla upplevt hur svårt det är, och för att hjälpa fler att kunna parkera med mobilen hade Seniortorget, Frivilligcentralen (FvC) och PRO samorganisation i Umeå inbjudit till ett IT-café om hur man parkerar med Parkster.

Mia Wåhlin och Sofia Edeljung från Seniortorget stod för presentation med uppkopplad mobil mot storskärmen så all av de tjugotal åhörare som kommit kunde se hur man gjorde. Det gällde först att ladda ner Parkster-appen och sedan göra sina personliga inställningar. Men när det väl var gjort kunde man börja utforska möjligheterna. Man visade hur man kan lägga till vilken bil det gäller, och nytt för många var säkert att man kunde välja om man ville tillåta kameraparkering. I flera av parkeringshusen finns nu en kamera som läser av registreringsskylten vi in och ut passage, och sedan startas appen utan att man behöver göra mer. Om man vill vara säker på att så skett så syn det på biljetten som visas i appen.

Vid den efterföljande frågestunden hade såväl Mia och Sofia som Erica Andersson, verksamhetsledare FvC och Magnus Hansson, IT-volontär FvC, fullt upp med att hjälpa till vid borden. Samtidigt med frågor passade man på att ta sitt kaffe med kanelbulle.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen