IT´café om hur du kan göra din mobil mer personlig

Alla satt med sin mobil i handen för att ge den en mer personlig touch med hjälp av föreläsarna Mathilda Jakobsson och Rebecka Nilsson från ABF.

Månadens IT-café på Sjuan hade som rubrik ”Lär känna din mobil” och det var det många som vill göra. När Mathilda Jacobsson och Rebecka Nilsson från ABF drog igång så var det inte många lediga stolar i lokalen. I normala fall brukar man be publiken stänga av sin mobil men har var det precis tvärtom; alla tog fram sin mobil och följde med.

För att kunna hjälpa individuellt hade Frivilligcentralen (FvC) kallat in dels sina IT volontärer, dels ett tiotal spelare från Umeå Basket som också är volontärer hos FvC. När så Mathilda visat för Iphone      t ex hur man använder hemknappen på telefonen så hakade Rebecka på och gjorde samma sak för Android. Därefter var det dags för alla att pröva och där gick volontärerna från den en till andra för att visa när det krånglade eller att man inte riktigt hittade rätt.

Bland de saker man hann med var hur man ändrar i inställningar för mörkt eller ljus visningsläge, ändra tid för hur snabbt skärmen släcker ner, hur man ändrar textstorlek. Man hann även med att visa hur man ändrar sin bakgrundsbild och hur man kan flytta appar till olika samlingsmappar.

Efter kafferasten fortsatte den individuella hjälpen och man hjälptes även åt sinsemellan. När tiden för café närmade sig slut stod det klart att detta var något man behövde få mer hjälp med och det var något arrangörerna PRO samorganisation, FvC och ABF tog med sig till kommande caféer.

Elsmarie Bergmark och Mathilda Jakobsson AB
Ingemar Lundberg, Åke Pettersson och Rebecka Nilsson från ABF
Christer Grönlund, Sam Sehlström, Ingemar Lundberg och Åke Petterson

Dela gärna vidare

Rulla till toppen