Jazz i juletid på Sjuans mötesplats.

Säsongens sista Swingcafé på Sjuans Mötesplats bjöd som sig bör vid den här tiden på jazz i juletid. Sten Öberg, som tyvärr inte kunde vara med p g a sjukdom, hade bjudit in några gäster för denna julspelning. Här fanns nu en blandning av delar ur Staffan Öbergs kvartett tillsammans med delar från Frankie Boys. Dessa glada gossar bjöd på en härlig repertoar med blandning av välkända jullåtar i såväl långsamt som snabbt tempo.

Givetvis fick vi höra en finstämd version av den klassiska ”White Christmas” och den mer riviga ”Bjällerklang”. Man kunde nästan tro att man var på allsångsafton för publiken satt och nynnade med i texterna! En av de första bitarna man spelade var ”Let it Snow, let it snow”, och kanske ville publiken inte att den önskan skulle slå in, och typiskt när man lämnade för att åka hem så regnade det!

Den kända visan om ”Staffan var en stalledräng” kom nu i en tappning som nog var ny för de flesta och här fick Staffan Öberg lufta sin baryton i visan om namnen. Riktig julstämning infann sig när man spelade upp ”Ser du stjärnan i det blå”, då kändes det som att klockan passerat 15.00 den 24:e december!

Avslutningsvis kom en bejublad snabb version av ”Bye, bye, Blackbird”, med unison sång av gruppen. Nu är det en lång väntan på nästa Swingcafé, ända till slutet av januari, och flera av deltagarna kommer nog igen då.

Detta var ett arrangemang av Gruppen vi på Sjuan: SKPF; PRO Umeå City-Mariehem och Frivilligcentralen i samarbete med ABF.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen