Stående ovation avslutade Swingcafé.

Säsongens sista swingcafé bjöd på musik av Sten Öbergs trio med Maria Bervelius samt Staffan Öberg som gästsolist. Vilken eftermiddag det blev, när man var framme och annonserade att det var dags för sista låten ställde sig publiken upp och applåderade hela låten igenom förutom att man förstås sjöng med i refrängen. Vilken låt det var man spelades som sista låt? På Sjuan är det alltid Bye, bye, Blackbird!

Med Sten Öberg justerad hade Esbjörn Mörtsell fått hoppa in bakom trummorna, och det skötte han alldeles utmärkt. Gruppen började med att hälsa den fullsatta lokalen välkommen med att spela Ellingtons Take the A Train. När applåderna lagt sig klev Maria Bervelius in i bilden och skapade en ljuv stämning när hon sjöng Summertime. Redan här fick vi höra det fina samspelet mellan henne och Staffans mjuka barytonstämma; de två gick verkligen ihop på ett fint sätt.

För musiken på säsongens sista Swingcafé stod från vänster Staffan Öberg, Maria Bervelius, Esbjörn Mörtsell och Sune Wiklund. Skymd bakom Staffan sitter Thomas Olsson vid pianot.

Som om inte stämingen var hög nog så blev den det efter att Staffan bjudit på Jan Johansson arrangemang av Visa från Utanmyra. Innan kaffet han man också med den bekanta S´wonderful.

Andra set efter kaffet bjöd på välkända Sakta vi gå genom stan med Maria vid sångmikrofonen varpå Staffan kontrade med Stan Getz version av Ack Värmeland du sköna.

Mot slutet kom så All of me där Staffan visade högform, innan man kom till slutet där Maria kom högt i tonerna i Over the rainbow. Men som vanligt på Sjuan ville publiken ha mer och då kom det sedvanliga med Bye, bye Blackbird, där nu publiken visade sin uppskattning av lördagens eftermiddag genom att ge en stående ovation och klappa i takt låten igenom och sjunga med i refrängen. Sällan har en så nöjd publik lämnat Sjuan efter avslutad spelning. Kommentarerna om eftermiddagen var många ute i hallen efteråt!

Dela gärna vidare

Rulla till toppen