Svingcafe med Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra

Hösten första Swingcafé på Sjuan blev en riktigt svängig historia. Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra (LLEO) stod för musiken, och Lennart hade mönstrat upp ett tio-manna band. Redan efter den så passande inledande låten ”I hear music” var den fullsatta lokalen med på noterna! Man har väl aldrig sett så många huvuden som nickar, fötter som stampar och fingrar som går i takt med musiken. I många låtar blev det också slutna ögon – dock ej på grund av sömn! Musiken höll publiken i gång och de var med på varje solo och efter varje låt var det applåder som om det vore slutlåten.

Lokalen var fullsatt långt före starttid med de 100 personer som får rymmas, och tyvärr var en del tvungen att vända i dörren.

Låtvalet var idel kända bitar som t ex Straighten up and fly right, Fly me to the moon, Route 66, Georgia on my mind. Publiken höjde lite på ögonbrynen när Emilie Sandström annonserade att nu skulle det bli Jill Johnssons Crazy in love, och menande är det Swing? Men i händerna på LLEO så svängde det på riktigt bra.

Avslutningen blev traditionell på Sjuan; som vanligt ville publiken inte gå hem innan man fått sin önskelåt som avslutning, nämligen Bye, Bye, Blackbird. Och bandet var inte nödbedda förberedda på detta som de var och avslutning blev precis så bra som hela denna eftermiddag!

Det var gruppen Vi på Sjuan, bestående av Frivilligcentralen, SKPF och PRO Umeå City-Mariehem som stod för arrangemanget.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen