Swingcafé det svängde om

Så har det åter varit dags att samlas till swingcafé på Sjuans mötesplats.

Den här gången var det Torgny Stigbrands kvintett tillsammans med Maud Sparrman som hade intagit scenen. Den nästan fullsatta lokalen ”var med på noterna” från första ton och applådera solisterna och tackade stort efter låtarna.

Ett stort tack ska skickas till den inhoppande saxofonisten Peter Lindkvist som med kort varsel ställde upp när den ordinarie hade drabbats av covid. Men Peter gav publiken en uppfattning om vem han är genom en mycket uppskattad version av Sonny Rollins låt St. Thomas, och där fick även Sten Öberg en chans att visa upp sina konster bakom trummorna.

Den väl valda repertoaren bjöd på en härlig blandning av textskrivare som Gustav Fröding (I valet och kvalet) till Beppe Wolgers (Monicas vals eller som den heter i original Waltz for Debbie). Även på kompositörssidan var spännvidden stor, från Charlie Chaplin (Smile) till Jan Johansson (I valet och kvalet). Man hann även med klassikerna Autumn Leaves och Fly Me to the Moon.

Avslutningslåten var inte oväntat Bye, Bye, Blackbird, där Maud fint fick med sig publiken på de kända raderna. Med belåtna miner vände publiken hemåt och flera kommer säkert att återkomma när det blir dags för nästa Swing på Sjuan i juletid.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen