Umeå Nostalgic Jazz Orchestra levererade!

Vid månadens Swingcafé på Sjuans mötesplats var det Umeå Nostalgic Jazz Orchestra (UNJO) som stod för musiken. Och som de levererade vad publiken önskade; det svängde, det var glatt, det var igenkännande miner, det var fötter som stampade takten, huvuden som nickade i takt!

UNJO började med att infria en del av löftena som gavs i annonsen för spelningen, och första låt var trots att vi upplever lite kyligare tider, April in Paris. Bandet följde sedan upp med en rad kända låtar som Jeepers Crepers, Flamingo, Stand By och Topsy Theme.

Efter paus blev det Ramona och kapellmästare Staffan Öberg berättade att den började man alltid med efter pausen på danskvällarna.  Han fick också många igenkännande nickar när han berättade om gamla dansställena i  Umeå med omnejd, som t ex Erikslund, K4, Sandviksteatern.

Trumpetaren Eva Henriksson fick stor plats i ett Lars Gullin arrangemang av låten Summertime. När man började närma sig slutet så kom låten Stardust och enligt Staffan var det alltid första låt för ”damernas”, även om en del damer då tyckte den kom för tidigt på kvällen!

Avslutningsvis kom så Bye Bye Blackbird och till allas förvåning stämde musikerna upp med körsång, ett mycket bejublat och uppskattat inslag.

Det behöver väl inte sägas att lokalen var fullsatt redan tjugo minuter innan utsatt tid.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen