IT-café med mera mobilkunskap

Måndag 6 mars var det dags igen för ett IT-Café på Sjuans mötesplats. Med rubriken ”Lär känna din mobil, del 2”

Månadens IT-café på Sjuans mötesplats hade återigen som rubrik: Lär känna din mobil. Det var samma som förra månaden, men eftersom ämnet är så stort fanns ett behov att köra en fortsättning, och även denna gång vart det ett välbesökt café med över sjuttio gäster. Förutom Frivilligcentralens IT volontärer fanns nu också Umeå Basket på plats med ett antal spelare för att hjälpa cafégästerna att hitta rätt bland mobilapparna.

Eftersom det skiljer mellan de olika telefonsystem valde man denna gång att dela upp det hela i två rum, i det en behandlades Androidtelefoner och i det andra var det iPhone. Rebecka Nilsson tog hand om det senare och Mathilda Jakobsson tog androiderna, båda från ABF. Man började med att visa hur man använder hemknappen för att snabbt komma tillbaka till startsidan, snart var frågandet igång. Att använda kameran var ett trevligt inslag där t ex Mathilda tog bild av åhörarna, passade på att visa hur den hamnar i galleriet, men också hur man enkelt kan redigera bilden, beskära den, för att sedan skicka den vidare till den andra gruppen i rummet bredvid.

Under den andra timmen samtidigt med kaffedrickandet var det fritt fram för frågorna och den individuella hjälpen av basketspelarna och Rebecka och Mathilda. Det var knappt att de själva hann få sig en kopp för frågorna var många, men när timmen var slut hade nog de flesta fått svar på sina frågor och hjälp med att ladda ner några nya appar, som tex den för Ultra och få koll på busstider och köpa biljett.

Mathilda Jakobsson ABF visar hur Android telefonen fungerar

Text och bild: Kjell Hansson Mild

Dela gärna vidare

Rulla till toppen