Svängigt swingkafé på Sjuans mötesplats.

På månadens swingcafé på Sjuan var det Lennart Ljungkvist entertainment orchestra (LLEO)  som stod för musiken. Lennart hade tagit med sig sju medmusikanter och Kristina Axelsson som vokalist. Hon skötte även presentationen på ett trevligt sätt av de låtar man spelade. Publiken fyllde snabbt upp alla platser i lokalen, en del hade köat i en timme för att vara säker på en plats.

Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra stod för musiken vid månadens swingkafé på Sjuans möteplats. På bilden har vi fr v Oscar Fridolfsson, trummor, Fredrik Mårtensson, bas, Kristina Axelsson, vokalist, Eva Henriksson, Johannes Moen, trumpet och flygelhorn, Mikael Elofsson, trombon, samt Emma Viström, saxofon. Dessutom utanför bild Daniel Schwartz, gitarr och kapellmästaren själv vid pianot, Lennart Ljungkvist.

Låtvalet utföll så att man växlade mellan rent instrumentala bitar och de där Kristina fick ta plats vid mikrofonen. Nämnas från första set de instrumentala bitarna How high the moon och Don´t get around much anymore följt av Kristina i Takin´a chance on love och My baby just cares for me. I andra delen fick publiken följa med på en biltur i USA efter en känd väg, Route 66. I låten What a difference a day made fick Eva Henriksson stor uppskattning för sitt solo på flygelhornet.

Avslutningsvis kom så Bye, bye blackbird och här fick Kristina verkligen med sig publiken i allsång på refrängen. Efter avslutad spelning var det många som uttryckte en önskan om ett snart återseende av LLEO på Sjuan-scenen.

Kristina Axelsson stod för vokalinslagen på Swingcaféet och här ses också kapellmästaren för LLEO Lennart Ljungkvist vid pianot.

Dela gärna vidare

Rulla till toppen